Onze toernooien

Ons eerste toernooi

In 1986 werd al voor de eerste keer een toernooi georganiseerd, maar de grote doorbraak kwam na een proefdraai van een Interland België-Ijsland: Er werd aan Jos Verbeke gevraagd om het kampioenschap van België te organiseren. Organiseren betekende in die tijd: zowat alles zelf doen, zelfs de terreinen opstellen enz.. Maar wij wilden er toen iets speciaals van maken. We werden gesponserd door Arte Print (Guido Geraerts van Merchtem). Guido speelde toen ook in onze club en shuttles kregen we via de sponsor Carlton. We maakten een mooi boekje met het programma en de shuttles waren gratis! Danlie straalde en werd geloofd. De liga was overtuigd, zij zorgden voor het speelprogramma en wij betaalden de zaal, ontvingen al het sponsorgeld en inschrijvingsgeld . De kas van Danlie was door dit toernooi voor lang gered, de organisatie was perfect en voor die tijd “uitmuntend en nog nooit gezien”. We kregen de pers, TV en de lokale radio tijdens de finale wedstrijden. Het gemeentebestuur was aanwezig en we werden op het gemeentehuis ontvangen. Twee jaar lang kregen Jos en Danny telefonische oproepen met de vraag van hoe wij het hadden klaargespeeld. En steeds was het antwoord: DANLIE! de start van een nog steeds goed draaiend toernooi.

Het Yonex Belgian Junior Master Circuit

Het Yonex Belgian Junior Master Circuit, is een reeks van toernooien met als doel getalenteerde en geselecteerde jeugdspelers van dezelfde leeftijdscategorie, de mogelijkheid te geven om tegen elkaar te spelen. Op die manier doen ze veel ervaring op en leren ze met het tornooi gegeven om te gaan. Vaak nemen ook jeugdspelers uit onze buurlanden deel.

Dit toernooien circuit vomrt de basis voor de ranking van deze jeugdspelers.

BC Danlie organiseert naast het jaarlijks volwassen tornooi, ook elk jaar een Yonex Belgian Junior Master toernooi. Dit toernooi vindt elk jaar in November plaats in onze sporthal. Immers, BC Danlie vindt het belangrijk om jeugdspelers de mogelijkheid te bieden veel te leren uit het toernooi circuit.